Pootjes Wijd

Here’s a song in Dutch about a remarkable accident with a crane that happened recently in IJsselstijn. The crane toppled onto a neighbouring house while lifting a man over the roof to another house. He wanted to surprise his girlfriend by visiting her bedroom at the back of the house and ask her to marry him.

It’s just a rough home recording. If you like it, please let’s make it better! E.g. a nice Irish tin whistle below the singing line would be great. If you like to create a video for this song, please contact me!

      

Lyrics:

In m’n strakke pak
Ga ik over het dak
In een bak, wat een bak, aan een kraan
En ik reis met m’n meissie
In de trein naar Parijs
Onbezorgd lekker weg, hier vandaan

Refrein:
Zonder contragewicht
Gaat-ie zo lekker licht
En dan ga ik als een speer op en neer
Met m’n pootjes wijd uit
Zit ik zo bij m’n bruid
Ookal wiebel ik wel wat heen en weer

‘k Had van Slootjes een kraan
Met vier pootjes er aan
En parkeerde een straatje verderop
Want wij van IJsselstijn
Vinden hijsen zo fijn
Verder zit er niet zo veel in onze kop

En ik zak in m’n pak
Door de buurman z’n dak
Zonder contragewicht, wat een stunt
Laat de boel maar de boel
Naar Parijs, goed gevoel
Boze buurman is echt voor mij geen punt

En de lichtjes van Gerbrandy
Die branden voor de man die
Trouwen wou met een vrouw zo fijn
En loop ik nou door Lopik
En zie ik ze dan hoop ik
Dat die twee nog steeds gelukkig zijn

 

0 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.